måndag 16 oktober 2006

Måndagsoutfit

pilgrims-outfit
Måndags outfit

Dagens kläder är inte mindre än de som William Bradford bar när han landsteg i Cape Cod morgonen den 9 november 1620 efter 66 dar till sjöss ombord på "The Mayflower". Kläderna hittade jag på "second hand antiques-rean" som Myrorna arrangerar vart sjunde år. Lyckligtvis hade jag vägarna förbi just den dagen kläderna var till salu.

För er som inte vet vem William Bradford är kan jag meddela att han är Clint Eastwoods förfader (det är därför Clintan är så jäävla tuff.. och jodå det är sant läs själva här.. ni får scrolla ner tills ni hittar Clintan) Det är också efter William som Clintan snott sina berömda Dirty Harry-repliker såsom "Go ahead, make my day" och "I tried being reasonable, i didn't like it" m. fl. Finns några att läsa här.

William var något av en bråkmakare på sin tid, precis som Clint är i vår tid (eller ja.. mest på film då). Det har sagts att William använde dessa repliker för att mjuka upp indianerna i Virginia när Pilgrimerna försökte sno åt sig land för att bosätta sig på. Kanske är det skrönor, kanske inte, vem vet... inte jag? Vem vet... inte du?

Hur som helst sitter kläderna som gjutet och passar ypperligt på en måndag när man känner sig lite nere och nästan religiös.

Väl mött imorgon.

Inga kommentarer: